četrtek, 12. oktober 2017

Karmen Štumberger

Vsi projekti bi naj imeli podporo lokalne skupnosti, istočasno pa bi naj imeli vpliv na lokalno okolje in skupnost. Na tak način se pomen projekta in projektnih aktivnosti še bolj utrdi in preseže okvirje določene v sami prijavi. Zaradi tega se bo naše mobilnosti udeležila tudi predstavnica Občine Ormož, mag. Karmen Štumberger, vodja Oddelka za gospodarske dejavnosti na Občini Ormož.


Sodelovanje med občinama Ormož in Bytom sega v leto 2014, ko sva na pobudo gospoda Gregorja Svetlika, predsednika in koordinatorja Združenja Občin Jugo-zahodne Mazovije in po pooblastilu županov obeh občin z mag. Izabelo Domogała, načelnico Oddelka za strategijo in EU projekte Občine Bytom podpisali pismo o nameri za sodelovanje na področju kulture, športa, turizma, delovanja mladine, delovanja nevladnih organizacij in društev med obema lokalnima skupnostima.



Od takrat poteka povezovanje med obema občinama, h kateremu se je aktivno vključila tudi LU Ormož. Poudarek je na izmenjavi izkušenj na zgoraj navedenih področjih ter iskanje možnih oblik mednarodnega projektnega sodelovanja.
To sodelovanje se je v letošnjem letu formalno nadgradilo še s podpisom Pogodbe o sodelovanju med obema občinama, ki sta jo podpisala oba župana, gospod Alojz Sok in gospod Damian Bartyla v mesecu juniju ob priložnostnem srečanju na Poljskem na temo Regije in evropska integracija ter ob 20. obletnici Združenja občin J-Z Mazovije.



Predstavniki Občine Bytom in nekaterih drugih občin iz Poljske so bili že nekajkrat pri nas, nazadnje v letošnjem letu, ko smo se pogovarjali tudi o možnostih sodelovanja gasilskih društev.


Tokratnega srečanja v Občini Bytom v okviru Erasmus+ projekta se še posebej veselim, saj bom imela poleg spoznavanja njihove lokalne kulinarike, jezika in tradicionalnih obrti, ki so tako kot pri nas tudi pri njih pomemben in zanimiv turistični potencial, priložnost, da mi bodo strokovni sodelavci Občine Bytom predstavili njihov velik EU projekt Revitalizacije infrastrukture in človeških virov, izmenjali bomo izkušnje na področju črpanja EU sredstev, predstavili bodo druge njihove večje razvojne projekte, probleme in priložnosti, njihove izkušnje čezmejnega sodelovanja ter organizacijsko strukturo (projektnega) delovanja v občinski upravi. Pridobljene izkušnje bom z veseljem vključevala v svoje projektno in siceršnje delo v občinski upravi Občine Ormož.

Ni komentarjev:

Objavite komentar