nedelja, 15. oktober 2017

Gremo na pot

Nedelja, ura je sedem zjutraj. Pred gasilskim domom že stoji kombi, v katerega pakiramo kovčke, nahrbtnike in darila. Naš šofer je Rajko Košič, ki ureja še zadnje podrobnosti. Pripravljamo se na odhod v Bytom. Mesto oddaljeno skoraj 700 km; 695 km, če smo natančni. Pot, ki po Google zemljevidu, traja 7 ur, se zavleče v deseturno vožnjo, saj se moramo na vsakih nekaj ur ustaviti. Pretegnemo si noge in pojemo kosilo.
V kombiju nas sedi šest udeleženk, ki veselo klepetamo in navdušeno pričakujemo, kaj nas čaka. Pogovarjamo se o vsem mogočem in najdemo več idej, kaj bi še lahko delali na Ljudski. 
Vreme je sončno in toplo, pot je obdana z jesensko obarvanimi drevesi. Čudovito je gledati skozi okno in opazovati okolico, ki beži mimo nas. Najprej Avstrija, nato Češka in kaj kmalu smo na Poljskem. Bližamo se cilju. 
Končno se pojavijo prve table za Bytom. 
Garmin nas vodi do cilja in parkiramo pred zgradbo CENTRUM KSZTAŁCENIA USTAWICZNEGO (CKU). Pričaka nas gospa Jolanta, ki nam pokaže pot v sobe za goste. Ker je ura že pet popoldan, se ji malo mudi, ker nam je rezervirala mizo v restavraciji v mestu. Naroči  nam taksi in nas pospremi do tja. 
V restavraciji Pod čaplja smo se prvič soočili z dejstvom, da moramo vsaj malo razumeti poljsko, če želimo naročiti kaj po našem okusu. Jedilniki so bili na voljo samo v poljskem jeziku, a nekaj smo razumele. Vseeno smo prosili za pomoč natakarja, ki nam je v polomljeni angleščini razložil, kaj imamo sploh  na voljo. A ne bi se rabili bati, vse kar smo naročili je bilo zelo slastno.
Čeprav smo bile že cel dan skupaj, smo se ob dobri hrani še naprej pomenkovale in večer je hitro minil. Odpravile smo se nazaj v CKU ter hitro šle spat, saj nas je čakal ponedeljek poln aktivnosti.





Ni komentarjev:

Objavite komentar