petek, 23. marec 2018

Še zadnji dan

Petkovo jutro je prišlo tako zelo hitro in pred nami je bil zadnji dan. Na ta dan smo imeli planiranih več delavnic. Začele smo z delavnico krašenja velikonočnih jajc s tradicionalnim poljskim načinom - izrezovanje in lepljenje. Tako smo porabile znanje s prve delavnice in jo prenesle na to. Tako smo za začetek izrezale in nalepile različne rožice in druge okraske ter jih nato nalepile na trdo kuhana jajca. Pa smo dobile novo idejo za krašenje velikonočnih jajc. 
Izdelovanje velikonočnih jajčk

Skoraj končano

Končni izdelki
Po tem pa nam je ena gospa še pokazala kako narediti male papirnate rožice in z njimi okrasiti stiroporna jajca za dekoracijo. Poizkusile smo se tudi v vezenju pentlje na vilicah ter izdelovanju rožic iz zavijalnega traku iz blaga. 

Končni izdelki
Sledilo je kosilo, potem pa takoj na tečaj poljščine. Malo smo še ponovile snov, spoznale še kakšno novo besedo in ugotovile, da se kaj dosti več novega ne bomo naučile. 

Z našo učiteljico poljščine

Ker je bil zadnji dan, smo se še uradno poslovile od naših projektnih partnerjev ter vseh udeležencev, ki so z nami sodelovali. Izmenjali smo par besed ter lepih darilc, katerih s(m)o se vsi razveselili.


Skupinska - po izmenjavi daril
Za na konec pa smo si prihranili tisto ta najbolj sladko - kuharski tečaj s poljskimi velikonočnimi jedmi. Pripravili smo slastno solato s testeninami, ananasom iz kompota, zeleno in prelivom ter semeni. Lotili smo se jajc z nadevom in mini pite z lososovim nadevom. Večer se ne bi mogle lepše končati ob dobri hrani in prijetnem klepetu.
Priprava krožnikov


Mini pite in nadevana jajca

Na kuharskem tečaju

A udeleženke mobilnosti smo vsak večer, po zaključku naših dejavnosti, v dnevni sobi poklepetale o dnevu zraven pa smo kvačkale okrasne skledice, ki smo jih potem razdelile za darila. 

Naše košarice in jajčka za darila









Ni komentarjev:

Objavite komentar