četrtek, 21. september 2017

Kreativni krožek

Kreativni krožek deluje v študijskem programu Univerze za tretje življenjsko obdobje že več let. Vodi ga Ljuba Fišer, ki je po izobrazbi in poklicni poti diplomirana vzgojiteljica, drugače pa oseba, ki jo zanima vse. Od različnih ročnih del, do pridelave in predelave zelenjave in sadja, do sodelovanja z mladimi generacijami, do potovanj, do lutkarstva in še in še. Del svoji znanj in sposobnosti pa deli tudi z drugimi v krožku, kjer se udeleženke lahko lotijo različnih ročnih del in spodbujajo svojo kreativnost.
V vseh teh letih so se zagotovo marsikaj zanimivega naučile, letošnje šolsko leto pa je namenjeno predvsem izpolnjevanju v pletenju in kvačkanju in pletenju s prsti. Nastala bo prečudovita bera kap, rokavic, nogavic, torb, prtičkov, nakita ..., ki bodo lahko služila kot darila ali domači okraski. Udeleženke krožka pa bodo sodelovale tudi v medgeneracijskem druženju in svoje znanje predale dijakom predšolske vzgoje na Gimnaziji Ormož. Nenazadnje pa bodo z veseljem sodelovale tudi pri aktivnostih naše LUO, saj bodo izdelale božične voščilnice in okraske za novoletno jelko ter sodelovale na naših razstavah.
Udeleženk je že zdaj veliko, pravzaprav jim je naša velika učilnica že pretesna, pa še vedno se najdejo nove članice, ki bi želele ustvarjati, se družiti in se kaj novega naučiti. V skupini vlada prijetno vzdušje in prijateljstvo, razvijajo se lepi medsebojni odnosi med vsemi članicami krožka. Tako so si na primer pred božičnimi prazniki pripravili obdarovanje in druga drugo razveselile z različnimi malenkostmi, ki pa vseeno imajo velik pomen za vsako posameznico. Pred pustom pa so se lotili peke krofov, da je prijetno zadišalo. Sodelujejo tudi z dijaki predšolske vzgoje Gimnazije Ormož, katerim so predale ročno izdelane lutke, ki jih bodo dijaki lahko uporabili pri svojem delu.
Ampak to je samo delček vsega, kar kreativni krožek nudi članicam in mentorici tega krožka. Največ je zagotovo v prijateljstvu in zabavnih trenutkih, ko zimske dopoldneve preživljajo v smehu in pogovoru.














Ni komentarjev:

Objavite komentar