četrtek, 14. september 2017

Centrum Kształcenia Ustawicznego w Bytomiu

Center za kontinuirano izobraževanje v Bytomu deluje po principu naši ljudskih univerz. Nudi namreč nadaljevanje izobraževanja za odrasle udeležence, ki želijo dokončati šolanje ali se prekvalificirati. 
Na Centru tako nudijo osnovno šolo za odrasle in srednješolsko izobraževanje tako poklicno kot splošno. Šola je precej velika, saj ima povprečno čez 300 udeležencev in 50 učiteljev.
Vendar pa to ni vse, kar Center ponuja. V lokalnem območju je nosilec Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki je namenjena kvalitetnemu in aktivnemu preživljanju prostega časa za starejše (upokojence). U3ŽO ima skoraj 600 udeležencev, ki se lahko udeležujejo različnih predavanj s področja literature, zgodovine, ekonomije, psihologije, umetnostne zgodovine, filozofije, biologije, geografije in medicine. Nudijo pa tudi različne računalniške tečaje in tečaje tujih jezikov (angleščina, nemščina, ruščina, francoščina, španščina, italijanskega), delavnice in seminarje.
Študentom in študentkam U3ŽO pa omogočajo tudi aktivno preživljanje prostega časa preko raznih kreativnih delavnic, športnih aktivnosti in plesa. Udeleženci pa lahko sodelujejo tudi v pevskem zboru in v gledališki skupini. 

Povezava na spletno stran U3ŽO: https://utw.bytom.pl/index.php/o-nas
Povezava na stran šole: https://utw.bytom.pl/index.php/o-nas

Ni komentarjev:

Objavite komentar