sreda, 16. maj 2018

Predstavljamo se na razstavi

Ljudska univerza Ormož vsako leto pripravi razstavo študijskih krožkov, na kateri se pokažejo različni izdelki, ki so jih naše krožkarice pripravile čez leto.
Letošnje leto smo razstavo razširili, med drugim smo predstavili tudi naš projekt Tradicionalna ročna dela nas zbližujejo.
Tako smo postavile na ogled ročna dela, ki smo jih dobili in izdelali v času naše mobilnosti na Poljskem. Pripravili smo plakat z vsemi podatki o projektu ter pripravili Power Point predstavitev s fotografijami z obeh mobilnosti. Nastavili smo tudi propagandno gradivo, ki smo ga dobili ob ogledih različnih muzejev. Ena udeleženka pa je spekla tudi szarlotko - poljsko tradicionalno jabolčno pito.

Szarlotka - jabolčna pita
A naš projekt ni samo to, kar smo udeleženke mobilnosti doživele, videle in naredile, ko smo bile pri naših projektnih partnerjih.
Projekt je tudi to, kako so te naše udeleženke svoje novo znanje in ideje prenesle v naše okolje ter kakšen vpliv so njihove ideje imele delo drugih skupin. Vpliv novih idej je bil viden skoraj pri vseh drugih ustvarjalnih krožkih - tako se je predstavljal študijski krožek Dotik perlic, ki ga je predlagala ena izmed naših udeleženk. Pri drugem krožku so s perlicami okrasili velikonočna jajca. Na delovni terapiji so izdelovali origami iz papirja in ustvarili čudovite izdelke (plakat, šopek rož, srca...).
Slike povedo več kot tisoč besed. 

Plakata na levem panoju so ustvarili na delovni terapiji

Plakat o našem projektu

Izdelki, ki smo jih naredili ali dobili na delavnicah na mobilnosti

Nakit iz perlic, servietna tehnika, vitraž

Nakit iz perlic, servietna tehnika, vitraž

Nakit iz perlic, servietna tehnika, vitraž, čipke

Origami in propagandno gradivo

Lev - simbol mesta Bytom

Na naslovnici biltena U3ŽO

Šopek so ustvarili na delovni terapiji

Ni komentarjev:

Objavite komentar